Pille Salátaöntet

Gyorsan elkészíthető, könnyed és nyárias leves.

Apríts fel egy szép kígyóuborkát, és némi fokhagymát, majd keverd el egy pohár aludttejjel, egy pohár ásványvízzel, valamint egy evőkanál extra szűz olívaolajjal. Friss kaporral és egy kevés sóval ízesítsd. Ha nagyon sietsz, egy turmixgéppel csalni is lehet. Érdemes pár órát állni hagyni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Kígyóuborka

A kígyóuborkát szokták szuperzöldségnek is nevezni kiváló élettani hatásai miatt. Antioxidánsok, vitaminok, és hasznos enzimek dúskálnak benne. Csak a héját ne hámozzuk le, mert akkor kidobjuk ezek jelentős részét.

Kapor

Magas mangán, vas és kalciumtartalmú növény, melyet frissen érdemes fogyasztani. Karakteres illatát a benne lévő illóolajnak köszönheti, ez ellazítja az izmokat, és értágító hatása is van.

Fokhagyma

A fokhagymát már az ókorban is fogyasztották ismert egészségmegőrző hatásai miatt. Anti- bakteriális hatású, értágító, illetve koleszterincsökkentő, és számos biológiailag kiemelten hasznos anyagot tartalmaz. Egyetlen hátránya az erős aroma, amit ellensúlyozhatunk, ha tej- termékkel fogyasztjuk.

Aludttej

Őseink szívesen fogyasztották ezt a joghurtra emlékeztető, de annál gazdagabb ízű, savanykásabb tejterméket. Jótékony flóra él benne, mely a tradicionális hazai aludttej alapját képezi évszázadok óta.