Pille Reggeli

Könnyed és gyors reggeli a friss induláshoz.

Keverj össze egy kisebb pohárban egy adag Félegyházi Pille joghurtot nagy szemű zabpehellyel, darált lenmaggal és aszalt vörösáfonyával, nagyjából úgy, ahogy a képen látod. Az eredmény egy zsírszegény, antioxidánsokban és vitaminokban gazdag reggeli, ami lassan és egyenletesen szívódik fel, így később fogsz újra megéhezni!

Vörösáfonya

A vörösáfonya tartalmazza a legtöbb antioxidánst a gyümölcsök között, kiemelkedő egészségmegőrző hatásairól számos tanulmány született. Jótékony hatással van szervezetünk cukorháztartására, és a keringési rendszerre is.

Lenmag

A lenmag 35% zsírt tartalmaz, de ennek 72%-a omega-3 zsírsav, ami szükséges a szervezet egészséges működéséhez. Egyéb jótékony hatásai mellett hozzájárul a vér optimális zsírszintjéhez is. Az apró magvak nehezen emészthetőek, ezért érdemes őket ledarálni.

Zabpehely

A zabpehely nagyszerű rostforrás, lassú felszívódása és vízmegkötő képessége miatt sokáig távol tartja az éhséget. Csökkenti a vér “rossz” koleszterinjének a szintjét és a cukorbetegség kockázatát is. Fontos, hogy nagyszemű zabpelyhet vegyünk, a kisszemű ugyanis az erősen feldolgozott változat, így annak rosszabb a glikémiás indexe.

Pille joghurt

A Pille joghurt kiskunfélegyházi kistermelők tejéből készül, oly módon, hogy gondosan eltávolítjuk a tejzsírt. Végül mindössze 0,1% zsír marad benne, így ideális azok számára, akik zsírszegény diétát folytatnak.