A kedvezményezett neve: Félegyházi Tej Kft
A projekt címe: Komplex relaxáló hatású tejtermékek kísérleti fejlesztése a modern élelmiszer- és táplálkozástudományban
A szerződött támogatás összege: 366 915 150,- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 45 %
A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt célja, olyan többszörösen funkcionális, relaxáló hatású tejital család kifejlesztése volt, amely egyesíti a tej a méz, idegfeszültség oldó gyógynövények (citromfű, levendula, macskagyökér), valamint prebiotikumok, vitaminok (D3 és K2 vitamin) és ásványi anyagok (Ca és Mg) jótékony hatását az elalvás megkönnyítése érdekében. A termékeknek gyermekek, felnőttek és időskorúak élettani állapotait figyelembe vevő változatai készültek el. A projekt céljait 5 feladat keretében érte el, melynek megvalósításához K+F alvállalkozó került bevonásra. A porítási technológia során prebiotikus hatású stabilizáló anyagok laboratóriumi kísérletekben igazolt hatású kombinációja került kidolgozásra. Emésztési modell alkalmazásával laboratóriumi körülmények között igazolták a prebiotikumok és a termékváltozatok bélfórára gyakorolt kedvező hatását. A gyógynövényes méz tejben való homogenizálásra egyedi eljárást dolgoztak ki. A hőre érzékeny bioaktív összetevők megőrzését biztosító hőkezelési eljárás került kifejlesztésre.
A projekt fizikai befejezési dátuma: 2021. 10.26.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00320

Kedvezményezett neve: Félegyházi Tej Kft.
Projekt címe: Rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése a Félegyházi Tej Kft-nél
Támogatás összege: 15 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tartalma: munkakör átszervezéséhez, rugalmas foglalkoztatási forma bevezetéséhez kapcsolódó munkajogi, pénzügyi, szervezetfejlesztési és humán erőforrásfejlesztési tanácsadások zajlottak le; melyek a munkafolyamatok, munkakörök, munkaszervezés átalakítását, átszervezését, személyügyi politika átalakítását, fejlesztését, kultúraváltást támogató tevékenységeket segítették elő. Rugalmas foglalkoztatási forma bevezetéséhez kapcsolódó vezetői-, illetve munkavállalói képzések és műhelymunkák is megtartásra kerültek. Beszerzésre kerültek a projekt keretein belül elszámolni kívánt eszközök, valamint a rugalmas foglalkoztatás bevezetését támogató kisebb infrastrukturális is megvalósult.
A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2018.02.28.
Projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00085

2018-1.3.1-VKE-2018-00018:

A projektben olyan innovatív, új tejtermékek kifejlesztése történik, amelyek képesek biológiailag aktív komponensei segítségével az immunrendszert támogatni, és a legyengült szervezetet roborálni. Célunk olyan optimális bioaktív hatóanyagkeverék kidolgozása is, mely már a vékonybél mikrobiotáját is roborálja, majd a vastagbél felső, középső és alsó szakaszára egyre hosszabb láncú, többféle anyag képes eljutni, így támogatva végig a bélrendszer minden szakaszát. A pályázat három résztvevős konzorciumi keretben valósul meg, aminek végére egy sor validálási és minőségellenőrzési teszt eredményeinek alapján a kifejlesztett prototípusok piaci, funkcionális tejtermékekké történő fejlesztése is lehetővé válik.

Státusz: aktív